Varlık Yönetim Şirketi nedir? Ne iş yapar?

Birikim Birikim
Varlık Yönetim Şirketleri, faaliyetlerini 5411 sayılı Bankacılık Kanunu hükümlerine ve BDDK gözetim ve denetimine uygun olarak yürütürler. Bu bağlamda kuruluşları, faaliyetleri ve denetimleri bankalarla aynı mevzuata ve kamusal düzenlemelere tabidir. Varlık Yönetim Şirketlerinin ana faaliyet alanı, bankalardan ya da finansal kuruluşlardan devraldıkları ve yasal sahibi oldukları borçları, borçlularla karşılıklı güven ve iş birliği esasına dayalı çözüm odaklı ortak bir zeminde uzlaşarak, borcun yapılandırılmasını sağlamaktadır.

Birikim Varlık Yönetimi A.Ş. kimdir?

Birikim Birikim
Birikim Varlık Yönetim Şirketi 2016 yılında kurulmuş olup, 2018 yılı BDDK kararı ile faaliyet izni alarak çalışmalarını sürdürmektedir. Tüm Varlık Yönetim şirketleri gibi faaliyetlerini ilgili mevzuata ve BDDK gözetim ve denetimine uygun olarak yürütmekte olan Birikim Varlık, finans sektörünün verimli bir iş ortağı ve değer yaratan seçkin bir üyesi olmak amacıyla faaliyetine devam etmektedir. Birikim Varlık; alacak tahsil süreçlerinde hızlı, etkili ve yaratıcı yöntemlerle artı değerler oluşturarak çözüm üretmeye odaklanmış olup, sorunlu alacak tahsil tecrübesi ve sektöründeki uzmanlığından aldığı güç ile şirketin, iş ortaklarının ve süreçte yer alan tüm tarafların yararını arttıracak çözümler geliştirerek faaliyetlerini sürdürmektedir.

Dosyam neden Birikim Varlık Yönetimi'ne devredildi?

Birikim Birikim
Bankaların kredilerini kredi sözleşmelerine istinaden yasal olarak devretme hakkı bulunmaktadır. Bu devri de varlık yönetimi şirketlerine yapabilmektedir.

Birikim Varlık Yönetimi'ne nasıl ödeme yapabilirim?

Birikim Birikim
Borç Sorgulama aracılığıyla ve diğer iletişim kanallarıyla; ödeme gücünüze uygun şekilde ister taksitli, ister peşin olarak anlaşma yapabilisiniz. Borç sorgulamak için tıklayınız.

Ödeme gününde ödeme yapamayacağım. Ne olur?

Birikim Birikim
Konu ile ilgili çözüm danışmanınızla görüşerek mevcut planınızı öteleyebilir veya yeniden yapılandırabilirsiniz. Dönüş sağlanmadığı takdirde anlaşma iptal edilebilir ancak varsa ödediğiniz tutarlar toplam borç bakiyenizden düşecektir.

Borçlarımla ilgili yüzyüze görüşme yapabilir miyim?

Birikim Birikim
Tabii ki yapabilirsiniz. Çözüm danışmanınız ile görüşerek randevu alabilir ve çözüm olanaklarımızla ilgili görüşmek üzere şirketimizi ziyaret edebilirsiniz.

Borcum e-devlet ekranlarında neden gözükmüyor?

Birikim Birikim
Bu işlem icra daireleri tarafından yapıldığı için sisteme yüklenmeme vb. durumlar söz konusu olabilir. Bu durum borcun olmadığı anlamına gelmemektedir. Teyidini gerek icra dairesinden ya da KKB (Kredi Kayıt Bürosu) risk merkezi üzerinden sağlayabilirsiniz.

Dosya veya borç kapama aşamasında hangi masraflar doğabilir?

Birikim Birikim
İcra Müdürlüğünce gerçekleştirilmesi gereken fek işlemlerinde harç ve masraflar talep edebilmektedir. Söz konusu tutarlar, İcra Müdürlüğü tarafından hesaplanır, müşteri bu masrafları ilgili İcra Müdürlüğü aracılığıyla devlete ödemekle yükümlüdür.

Borcumun tamamını ödedikten sonra borcun bittiğine dair belgeyi nasıl temin ederim?

Birikim Birikim
Ödemeleriniz tamamlandığında, ilgili dosyaya ait İbraname (borcu yoktur yazısı) evrakınızın arzu ettiğiniz iletişim kanalıyla tarafınıza gönderilmesini sağlayabiliriz. Yaptığınız ödemelerin dekontlarında TCKN yazılmadığı takdirde ödemeniz takip edilemediği için ödeme işlemleri eşleşene kadar bu süreç uzayabilmektedir.

Birikim Varlık Yönetimi A.Ş. ödenen borçlar Merkez Bankasından ne zaman düşer?

Birikim Birikim
Borcunuz bitip dosyanız tarafımızca kapandıktan sonra, Risk Merkezine 1 iş gününde konu ile ilgili bildirim yapılır. Sonraki süreç şirketimizin kontrolü dışında olup, 3-6 ay süre ile Merkez Bankası tarafından güncellenecektir.